Burgemeester en Commissaris van de Koning komen kijken

Op vrijdag 20 april heeft hoofdrolspeler Bas Keijzer een levensgroot entreebewijs van Welstaat overhandigd aan Rikus Jager, burgemeester van Westerveld en Jetta Klijnsma, Commissaris van de Koning in Drenthe. Daarmee wordt het gezamenlijke doel van de voorstelling onderstreept: de versterking van maatschappelijke betrokkenheid door culturele projecten.

Op de dag van de viering van 200 jaar Maatschappij van Weldadigheid is de kaartverkoop voor Welstaat gestart. Acteur Bas Keijzer, bekend van onder meer Flikken Rotterdam en musical Ciske de Rat, ervaren musici en jonge profs worden aangevuld met bewoners die voor en achter de schermen meewerken.
Hannah Soepenberg, Kameroperahuis: “Door de sterke sociale kant van Welstaat, zowel qua thematiek als totstandkoming, sluit de productie naadloos aan bij het ‘mienskip’-denken van Culturele Hoofdstad”. Jetta Klijnsma sluit zich daar bij aan. Zij zei tijdens de overhandiging: “Het is erg krachtig dat er door Welstaat een brug wordt geslagen tussen Westerveld, Drenthe en Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Daardoor kunnen er nog meer mensen van kunst en cultuur genieten. En wat is er nou mooier dan even de Friese grens over te gaan naar dit mooie parardijsje!”