De proef in het Sterrebos

Ter ere van het 200-jarige bestaan van de Koloniën van Weldadigheid in 2018, brengt Kameroperahuis in september Welstaat: een muziektheaterbeleving die je Frederiksoord en omgeving met nieuwe ogen laat zien. Welstaat is gebaseerd op het historische verhaal over leiderschap en weldoen uit de negentiende eeuw van de Maatschappij van Weldadigheid en haar vrije koloniën.

Het publiek bezoekt Welstaat straks in groepen van ca. 50 bezoekers. Elke groep krijgt een aantal gidsen die de bezoekers meenemen naar de verschillende locaties in het Sterrebos. Elke dag kunnen er 500 bezoekers naar de voorstelling komen kijken. Er lopen dus steeds 10 groepen van 50 bezoekers tegelijk door het bos. Elke groep volgt een eigen route.

Op zoek naar de beste routes doen we op zaterdagmiddag 13 januari een proef met 50 vrijwilligers uit de buurt. We lopen een korte route door het bos, bekijken verschillende locaties en gaan op zoek naar de beste plaatsen van waar het publiek de scènes kan zien. Daarmee kunnen de regisseurs en de vormgevers van Kameroperahuis alles optimaal inrichten en opstellen voor de voorstelling in september.

De proef is vooral gericht op het stervormige knooppunt van paden waar het Sterrebos naar is genoemd, tussen de Beukenlaan en de Koningin Wilhelminalaan in Frederiksoord.

De verkenners van Welstaat hebben de routes al in kleine groepjes in kaart gebracht. Nu is het tijd voor de proef met een groep van (minstens) 50. We verzamelen op zaterdag 13 januari om 15:00 uur bij Museum De Koloniehof (Koningin Wilhelminalaan 87, Frederiksoord).

Wil je meedoen met de proef in het Sterrebos? Vul dan het formulier in.